facebook Deel
twitter Tweet
envelope E-mail

Van Maasbracht naar New Orleans! Morpak ontwerpt, verpakt en vervoert!

Een mooi voorbeeld van een totaaloplossing voor een van onze klanten. In twee weken tijd van ontwerp naar productie en op locatie verpakken. Daarnaast hebben we de volledige logistieke handling mogen verzorgen!

Projectscope

  • Ruim 7200 KM transport van Maasbracht naar Antwerpen naar New Orleans;
  • 3x 65ton zware reactors, twee bodems en 2 containers met spareparts.
  • Op maat gemaakte exportkist incl. zware staalconstructie ontworpen voor veilig transport over lange afstand;
  • Meerdere transportmodaliteiten ingezet en gecoördineerd voor opdrachtgever.

Beschrijving

Vanuit Maasbracht hebben we drie reactors mogen verpakken en vervoeren. Wij hebben dit project volledig begeleid vanaf het ontwerp van de verpakking tot het logistiek in USA. Samen met onze klant en de surveyor is het verpakken en verladen tot op detail niveau voorbereid en gecoördineerd.

De opdracht stond onder redelijke tijdsdruk, wij hebben hiervoor de productie moeten opschalen. Er was 2 weken tijd voor het ontwerp, productie van alle zeewaardige kisten en het verpakken op locatie om de aansluiting en geboekte zeevracht te behalen.

De 5 kisten met reactors en bodems zijn zeewaardig verpakt in Maasbracht en per barge vervoert naar Antwerpen. De containers zijn beladen en gestuwd op de locatie in Maasbracht om vervolgens per wegvervoer op de Terminal in Rotterdam te worden afgeleverd. Vervolgens zijn de kisten en containers verladen op het zeeschip  dat zowel in Antwerpen als Rotterdam geladen heeft en getransporteerd naar New-Orleans.

Morpak ontwierp voor dit project een bijzondere op maat gemaakte exportkist, gezien de groote van de reactoren: 10,4 bij 5,6 meter. De kisten zijn vanwege de omvang en het gewicht voorzien van zware staalconstructie om de handling en lashing en securing veilig te voorzien. De staalconstructies van de verpakking zijn verbonden met de zadels van de reactors om te voldoen aan de eisen van surveyor.

Meer weten over onze dienstverlening? Kijk dan op de pagina: Services

 

product-specialist

Lees meer over onze services!

Test

Services