DUURZAAMHEID EN VERBETERING

Duurzaamheid en verbetering staan bij Morpak hoog op de prioriteitenlijst. Morpak draagt bewust bij aan de verbetering van duurzaam bosbeheer.

HOE MORPAK DUURZAAMHEID EN VERBETERING AANPAKT

Als bedrijf streven wij naar om zo duurzaam mogelijk te zijn, dit uit zich bijvoorbeeld in het fiet dat Morpak PEFC gecertificeerd is. Dit staat voor: PEFC International: Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes. Het betreft een wereldwijd non-profit, onafhankelijk keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer.

Zo produceert Morpak kisten, pallets en andere verpakkingen zoals karton van duurzame herkomst. Ook de facturen en pakbonnen van Morpak zijn voorzien van het PEFC certificatienummer. Morpak draagt hierdoor bewust bij aan de verbetering van duurzaam bosbeheer.

DUURZAAM BOSBEHEER

PEFC-gecertificeerde boseigenaren houden hun bosareaal in stand door de kernwaarden van PEFC na te leven. De doelstellingen die PEFC heeft met haar eisen en criteria voor duurzaam bosbeheer hebben duidelijk zichtbare overeenkomsten met de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties. Lees meer over een aantal van de belangrijkste kernwaarden van het PEFC-keurmerk.
Elk land stelt een PEFC boscertificeringsschema met criteria voor duurzaam bosbeheer op. Hierbij zijn in ieder land de verschillende belangengroepen betrokken. Zo werkt PEFC aan lokaal draagvlak voor duurzaam bosbeheer. De schema’s moeten voldoen aan de internationale Duurzame Meetlat van PEFC. Het aantal landen groeit doordat er meer aandacht is voor duurzaam bosbeheer bij boseigenaren en eindgebruikers van hout- en papierproducten. Wil je meer weten over boscertificering in Nederland?

Lees meer over hoe Morpak Duurzame Inzetbaarheid inzet binnen de organisatie.

Recent Nieuws

Vacature: Senior HR Medewerker

Vacature: Senior HR Medewerker

Help jij ons verder bij onze ambitieuze HR professionalisering ? LEES DAN VERDER… MORPAK GROEIT! WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR een sterke operationeel administratieve HR expert! Als Senior HR Medewerker...

AL ONZE OPLOSSINGENkeyboard_arrow_right

AL ONZE OPLOSSINGENkeyboard_arrow_right